Auteurjr » Specials » Dineren
"Hoe meer je weet, hoe beter"

Keuzes maken voor een heerlijk diner

Keuzes maken voor een heerlijk diner Lekker eten en drinken is fijn. Jezelf of je gasten verwennen met heerlijke gerechten en bijhorende dranken, hoort bij een rijk sociaal leven. Lekker eten is voor iedereen anders. De ene houdt van vis, de andere van vlees. Wijnen zijn voor bepaalde mensen een “must”, terwijl anderen het liever houden bij een lekker en smakelijk biertje. Lekker eten en drinken is pas fijn en aangenaam in leuk gezelschap. Ook voor kinderen moet eten een leuke gebeurtenis zijn. Kinderen moeten met smaak kunnen eten, om de noodzakelijke voedingsmiddelen te kunnen opnemen. Lekker eten en drinken is dus voor iedereen heel persoonlijk, maar een absolute noodzaak voor iedereen. Enkele tips kunnen helpen in de ontdekking van enkele lekkere gerechten en dranken.

Keuze tussen lekkernijen aan tafel

Vis of vlees

Bepaalde mensen eten liever vis dan vlees. Dit is helemaal niet erg. Zowel vis als vlees bezit noodzakelijke voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, mineralen en vitaminen. Indien je moeilijk kan kiezen, kan je opteren voor een voorgerechtje van vis en een hoofdschotel van vlees.

Aardappelen, frietjes of aardappelkroketjes

Bij een maaltijd horen heel vaak aardappelen, frietjes of aardappelkroketjes. Aardappelen zijn het meest gezond en kan je quasi alle dagen eten. Gefrituurde gerechten zoals frietjes en aardappelkroketjes zijn heel wat lekkerder en feestelijker, maar ook ongezonder. Nochtans gaat lekker eten heel vaak gepaard met frietjes of aardappelkroketjes. Met mate eten van deze gefrituurde gerechten is een absolute noodzaak.

Groenten of fruit

Bij een maaltijd kan je kiezen voor groenten, maar ook bereidingen op basis van fruit. Voorbeelden hiervan zijn appelmoes, perenmoes of gekonfijt fruit.

Bron: Hcdeharder, PixabayBron: Hcdeharder, Pixabay

Bier of wijn aan tafel?

Bij lekker eten hoort een lekker biertje of wijntje. Voorbeelden van lekkere bieren zijn Chimay, Westmalle, La Chouffe, Westvleteren of Affligem. Er bestaan ontzettend veel bieren met telkens verschillende smaken. Een wit, rosé of rood wijntje past ook perfect bij een lekkere maaltijd. De keuze van de wijn hangt dan ook af van het menu. Het maakt niet zoveel uit welk soort drank je drinkt. Rode wijn is iets gezonder dan witte wijn, door de hogere gehaltes aan antioxidanten (flavonoïden). Zowel wijn als bier maakt je dik. Alcohol levert ongeveer 7 calorieën per gram. Een glas bier heeft ongeveer 105 kilocalorieën en een glas wijn bevat 82 kilocalorieën. Hierbij moet je nog de suikers in de drank bijtellen.
Als afsluiter van de maaltijd kan je jezelf of je gasten nog verwennen met een heerlijke cocktail.
Affligem bier: Affligem Blond, Affligem Dubbel en Tripel

Affligem bier: Affligem Blond, Affligem Dubbel en Tripel

Affligem is een gekend en prestigieus merk in de bierwereld. Affligem heeft al vele internationale bierawards gewonnen. De meest gekende biersoorten zijn Affligem Blond, Affligem Dubbel en Affligem Tr…
Een heerlijke cocktail gin tonic

Een heerlijke cocktail gin tonic

De cocktail gin tonic is een zeer populaire longdrink. Men drinkt het als aperitief, afsluiter van een avond of gewoonweg als men zin heeft in een verfrissende cocktail. Gin tonic wordt geserveerd in…
Een kaasschotel serveren

Een kaasschotel serveren

Kazen zijn er om lekker van te genieten, samen met een biertje of een fris wijntje. Nochtans opteren vele mensen voor een klassieke warme maaltijd als er gasten over de vloer komen. Niets is echter zo…
La Chouffe: het topbier uit de brouwerij van Achouffe

La Chouffe: het topbier uit de brouwerij van Achouffe

De bieren uit de brouwerij van Achouffe vallen erg in de smaak. Het kaboutertje op het etiket van de Chouffe bieren zijn intussen wereldberoemd. Het Chouffe bier wordt gebrouwen in de brouwerij van Ac…
Mosselen met friet, het Belgische nationale gerecht

Mosselen met friet, het Belgische nationale gerecht

Mosselen met friet, mosselen friet of moules-frites zijn allemaal synoniemen voor het zeer populaire Belgische nationale gerecht. Mosselen worden gegeten vanaf juli tot april. In vele Belgische famili…
Gepubliceerd door Auteurjr op 05-11-2015, laatst gewijzigd op 05-03-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Neshom, Pixabay
Schrijf mee!