Keuzes maken voor een heerlijk diner
Lekker eten en drinken is fijn. Jezelf of je gasten verwennen met heerlijke gerechten en bijhorende dranken, hoort bij een rijk sociaal leven. Lekker eten is voor iedereen anders. De ene houdt van vis, de andere van vlees. Wijnen zijn voor bepaalde mensen een “must”, terwijl anderen het liever houden bij een lekker en smakelijk biertje. Lekker eten en drinken is pas fijn en aangenaam in leuk gezelschap. Ook voor kinderen moet eten een leuke gebeurtenis zijn. Kinderen moeten met smaak kunnen eten, om de noodzakelijke voedingsmiddelen te kunnen opnemen. Lekker eten en drinken is dus voor iedereen heel persoonlijk, maar een absolute noodzaak voor iedereen. Enkele tips kunnen helpen in de ontdekking van enkele lekkere gerechten en dranken.
Keuze tussen lekkernijen aan tafel
Vis of vlees
Bepaalde mensen eten liever vis dan vlees. Dit is helemaal niet erg. Zowel vis als vlees bezit noodzakelijke voedingsstoffen zoals eiwitten,
koolhydraten, vetten, mineralen en vitaminen. Indien je moeilijk kan kiezen, kan je opteren voor een voorgerechtje van vis en een hoofdschotel van vlees.
Aardappelen, frietjes of aardappelkroketjes
Bij een maaltijd horen heel vaak aardappelen, frietjes of aardappelkroketjes. Aardappelen zijn het meest gezond en kan je quasi alle dagen eten. Gefrituurde gerechten zoals frietjes en aardappelkroketjes zijn heel wat lekkerder en feestelijker, maar ook ongezonder. Nochtans gaat lekker eten heel vaak gepaard met frietjes of aardappelkroketjes. Met mate eten van deze gefrituurde gerechten is een absolute noodzaak.
Groenten of fruit
Bij een maaltijd kan je kiezen voor groenten, maar ook bereidingen op basis van fruit. Voorbeelden hiervan zijn appelmoes, perenmoes of gekonfijt fruit.
Bron: Hcdeharder, Pixabay Bier of wijn aan tafel?
Bij lekker eten hoort een lekker biertje of wijntje. Voorbeelden van lekkere bieren zijn Chimay, Westmalle, La Chouffe, Westvleteren of Affligem. Er bestaan ontzettend veel bieren met telkens verschillende smaken. Een wit, rosé of rood wijntje past ook perfect bij een lekkere maaltijd. De keuze van de wijn hangt dan ook af van het menu. Het maakt niet zoveel uit welk soort drank je drinkt. Rode wijn is iets gezonder dan witte wijn, door de hogere gehaltes aan
antioxidanten (flavonoïden). Zowel wijn als bier maakt je dik. Alcohol levert ongeveer 7 calorieën per gram. Een glas bier heeft ongeveer 105 kilocalorieën en een glas wijn bevat 82 kilocalorieën. Hierbij moet je nog de suikers in de drank bijtellen.
Als afsluiter van de maaltijd kan je jezelf of je gasten nog verwennen met een heerlijke cocktail.