Auteurjr » Specials » Eet en drankadvies
"Hoe meer je weet, hoe beter"

Gezellig en prijsbewust tafelen

Gezellig en prijsbewust tafelen Eten en drinken moeten zowel babyís, kinderen, jongeren als volwassen doen. Niemand kan overleven zonder voeding en vocht. Uiteraard bestaan er verschillen in voeding en drank. De ene eet bio-producten, de andere is vegetariër en nog een andere is flexitariër. Ook afhankelijk van de leeftijd zal de voeding verschillen. Drankgewoonten kunnen ook verschillend zijn. Ouders willen bijvoorbeeld niet dat hun kinderen frisdrank drinken. En mannen drinken bijvoorbeeld graag alcohol, terwijl bepaalde vrouwen een zoete cocktail wel weten te appreciëren. In ieder geval bepaal je zelf welke voeding en drank voor jou weggelegd zijn.
Bron: Laborratte / PixabayBron: Laborratte / Pixabay

De gezelligheid van eten en drinken

Wat is er nu leuker dan ís avonds gezellig te dineren met je familie of vrienden? Samen genieten jullie van het lekkers op je bord en de aangepaste dranken erbij. Ondertussen praten jullie bij over het werk, over de kinderen of andere leuke gebeurtenissen die jullie beleefd hebben. Dineren hoeft ook niet altijd luxueus te zijn met een uitgebreid driegangenmenu. Een lekkere spaghetti met een glas rode wijn kost geen tijd en intussen geniet je van de gezelligheid met je familie of vrienden.

Prijzen

Je hebt in voeding en drank alle soorten prijzen. Je moet echter weten dat duur niet altijd gelijk staat aan lekker. Frietjes met stoofvlees is helemaal niet duur en bovendien is het erg lekker. Hetzelfde geldt voor zelfgemaakte lasagne. Champagne als drank heeft uiteraard zijn prijs. Echter een goede cava of prosecco valt ook erg in de smaak. Op restaurant betaal je uiteraard meer dan wanneer je thuis je eten zelf klaarmaakt. Het hangt dan ook weer af van het type restaurant en de menukaart. Op de menukaart staan er in de meeste restaurants naast de klassieke vis- of vleesgerechten ook eenvoudige snacks voor prijsgevoeligere mensen of kleinere eters

Adviezen over voeding en drank

Ieder persoon heeft zijn eigen smaak. Je kan natuurlijk wel goede adviezen inwinnen, maar het valt dan nog af te wachten of het jou en/of je gasten bevalt. Je zal dus zelf moeten ondervinden wat lekker is en wat niet. Wie zijn ogen goed openhoudt, en de trends in voeding en drank wat volgt, kan heus zichzelf of zijn gasten zonder problemen gastronomisch plezieren. Kranten, tijdschriften en vakmagazines bevatten vaak leuke literatuur om tips op te doen over voeding en drankjes.
Fastfood voor kinderen: verbieden of niet?

Fastfood voor kinderen: verbieden of niet?

Het merendeel van de kinderen is enorm verzot op fastfood. Hamburgers, pizza's en snacks uit de frituur zijn heel erg in trek bij jongeren. Nochtans is fastfood niet echt gezond en doe je er als ouder…
De eerste boterham van je baby

De eerste boterham van je baby

Eindelijk mag je baby een boterhammetje eten aan tafel. Na maandenlang borstvoeding, flesvoeding, fruitpap en groentepap te geven, mag je baby vanaf de achtste maand zich aan een lekkere boterham wage…
Een heerlijke cocktail gin tonic

Een heerlijke cocktail gin tonic

Anno 2015 is en blijft de cocktail gin tonic een zeer populaire longdrink. Men drinkt het als aperitief, afsluiter van een avond of gewoonweg als men zin heeft in een verfrissende cocktail. Gin tonic…
Affligem bier: Affligem Blond, Affligem Dubbel en Tripel

Affligem bier: Affligem Blond, Affligem Dubbel en Tripel

Affligem is een gekend en prestigieus merk in de bierwereld. Affligem heeft al vele internationale bierawards gewonnen. De meest gekende biersoorten zijn Affligem Blond, Affligem Dubbel en Affligem Tr…
Een kaasschotel serveren

Een kaasschotel serveren

Kazen zijn er om lekker van te genieten, samen met een biertje of een fris wijntje. Nochtans opteren vele mensen voor een klassieke warme maaltijd als er gasten over de vloer komen. Niets is echter zo…
5 ongewone diëten die je niet moet proberen

5 ongewone diëten die je niet moet proberen

Een slanke lijn waar je trots op kan zijn. Dat is de droom van quasi elke vrouw, maar ook van veel mannen. Overgewicht zorgt immers op termijn voor problemen met de gezondheid. Een hoge bloeddruk, een…
Een gezonde barbecue organiseren

Een gezonde barbecue organiseren

Onder een stralend zonnetje is het tijdens de zomer heerlijk om de barbecue aan te steken. De gezelligheid van een aperitiefje, de uitgebreide barbecue en een lekker dessertje is voor velen het summum…
Weg met die bierbuik: tips

Weg met die bierbuik: tips

Quasi iedereen kent wel het uitpuilende bierbuikje bij een veertigjarige man. De oorzaak van een bierbuik ligt in de meeste gevallen niet bij de man die te veel bier drinkt. Het is meestal het gevolg…
Duurste wijn ter wereld: Côte de Nuits uit Bourgogne streek

Duurste wijn ter wereld: Côte de Nuits uit Bourgogne streek

De Côte de Nuits is de duurste wijn ter wereld, volgens Wine Searcher. Wine Searcher maakte in augustus 2015 een ranking bekend met de vijftig duurste wijnen ter wereld. De wijn is afkomstig uit de no…
Kopje koffie drinken: voordelen en nadelen

Kopje koffie drinken: voordelen en nadelen

Koffie is na water het meest populaire drankje ter wereld. Het kan op alle momenten van de dag worden gedronken. Het bakje troost wordt gemaakt van koffiebonen. Koffie heeft voordelen en nadelen voor…

Flexitariër worden

Flexitarisme is een term die is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Het TV-icoon Mark Bittman heeft het woord geïntroduceerd. Overdag was hij vegetariër en ís avonds carnivoor. Zo is het dieet v…
Een winterbarbecue organiseren

Een winterbarbecue organiseren

De zomerbarbecues onder een stralend zonnetje zijn heel gekend. Aangenaam gezelschap, lekkere vlees-en kipschotels met een glaasje sangria of bubbels wordt door iedereen als prettig ervaren. Toch kan…
Mosselen met friet, het Belgische nationale gerecht

Mosselen met friet, het Belgische nationale gerecht

Mosselen met friet, mosselen friet of moules-frites zijn allemaal synoniemen voor het zeer populaire Belgische nationale gerecht. Mosselen worden gegeten vanaf juli tot april. In vele Belgische famili…
Het etiket op een verpakking van voeding

Het etiket op een verpakking van voeding

Het etiket op een verpakking bevat verschillende gegevens. Het etiket van een product omvat alle essentiële elementen die consumenten dienen te weten. Op het etiket vind je de benaming, de inhoud, hou…
La Chouffe: het topbier uit de brouwerij van Achouffe

La Chouffe: het topbier uit de brouwerij van Achouffe

De bieren uit de brouwerij van Achouffe vallen erg in de smaak. Het kaboutertje op het etiket van de Chouffe bieren zijn intussen wereldberoemd. Het Chouffe bier wordt gebrouwen in de brouwerij van Ac…
Gepubliceerd door Auteurjr op 08-08-2015, laatst gewijzigd op 31-10-2015. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!