Gezellig en prijsbewust tafelen
Eten en drinken moeten zowel baby’s, kinderen, jongeren als volwassen doen. Niemand kan overleven zonder voeding en vocht. Uiteraard bestaan er verschillen in voeding en drank. De ene eet bio-producten, de andere is vegetariër en nog een andere is flexitariër. Ook afhankelijk van de leeftijd zal de voeding verschillen. Drankgewoonten kunnen ook verschillend zijn. Ouders willen bijvoorbeeld niet dat hun kinderen frisdrank drinken. En mannen drinken bijvoorbeeld graag alcohol, terwijl bepaalde vrouwen een zoete cocktail wel weten te appreciëren. In ieder geval bepaal je zelf welke voeding en drank voor jou weggelegd zijn.
Bron: Laborratte, Pixabay
De gezelligheid van eten en drinken
Wat is er nu leuker dan ’s avonds gezellig te dineren met je familie of vrienden? Samen genieten jullie van het lekkers op je bord en de aangepaste dranken erbij. Ondertussen praten jullie bij over het werk, over de kinderen of andere leuke gebeurtenissen die jullie beleefd hebben. Dineren hoeft ook niet altijd luxueus te zijn met een uitgebreid driegangenmenu. Een lekkere spaghetti met een glas rode wijn kost geen tijd en intussen geniet je van de gezelligheid met je familie of vrienden.
Prijzen
Je hebt in voeding en drank alle soorten prijzen. Je moet echter weten dat duur niet altijd gelijk staat aan lekker. Frietjes met stoofvlees is helemaal niet duur en bovendien is het erg lekker. Hetzelfde geldt voor zelfgemaakte lasagne. Champagne als drank heeft uiteraard zijn prijs. Echter een goede
cava of
prosecco valt ook erg in de smaak. Op restaurant betaal je uiteraard meer dan wanneer je thuis je eten zelf klaarmaakt. Het hangt dan ook weer af van het type restaurant en de menukaart. Op de menukaart staan er in de meeste restaurants naast de klassieke vis- of vleesgerechten ook eenvoudige snacks voor prijsgevoeligere mensen of kleinere eters
Adviezen over voeding en drank
Ieder persoon heeft zijn eigen smaak. Je kan natuurlijk wel goede adviezen inwinnen, maar het valt dan nog af te wachten of het jou en/of je gasten bevalt. Je zal dus zelf moeten ondervinden wat lekker is en wat niet. Wie zijn ogen goed openhoudt, en de trends in voeding en drank wat volgt, kan heus zichzelf of zijn gasten zonder problemen gastronomisch plezieren. Kranten, tijdschriften en vakmagazines bevatten vaak leuke literatuur om tips op te doen over voeding en drankjes.